A trójai falófasz

Úgysem értenétek. Ti túl ostobák vagytok ehhez. A büdös életben nem fogjátok úgy látni a világot, ahogy mi...

Friss topikok

Szabad világ

KekSarok 2009.04.28. 10:01

Mikor jön el? Valószínűleg soha. Egy világ, ahol mindenki szabadon dönthet, hogy mit tegyen, mikor tegye, hogyan tegye és miért tegye. Egy olyan világ, ahol nem korlátozzák azt, ha valaki olyan dolgot tesz, amivel csakis önmagára van hatással, esetleg másokra is, a saját beleegyezésükkel.

Tilos a marihuána, a kokain, a heroin??? Miért? Mit árt a füves, a kokszos, vagy épp a hernyós az emberiségnek? Ja, hogy tudatmódosító szer? Az alkohol is, mégsincs betiltva. Annak az esélye, hogy egy ember a kokain, vagy a heroin hatására törjön be egy bankba, vagy erőszakoljon meg valakit, körülbelül annyi, mintha ugyanezt tenné ittas állapotban. Az ilyen embereknél nem a tudatmódosító szer a hibás, hanem maga az ember beteg, vagy gyenge elméjű. Ja, hogy elbassza vele az életét? Az ő élete! Tudta jól, amikor belekezdett, hogy megvan ennek is az esélye. Aki labilisnak érzi magát és tudja, hogy képtelen kontrollálni a saját szervezetét, az nem fog belekezdeni. Vagy bele fog kezdeni, de ez anélkül is megtörténik, hogy törvénysértő lenne.

Melegek házassága? Miért ne? Lehet, hogy két nő jobban szereti és megérti egymást, mint bármely más heteroszexuális pár. Miért vonnánk meg tőlük a szeretetet? Mi jogunk van hozzá? A kereszténység? Az, hogy hiszek-e Istenben, vagy nem, az az én saját DÖNTÉSEM. Számtalan ember van, aki rohadtul nem hisz Istenben. Mi jogon uralkodnak ezen emberek fölött olyan törvényekkel, mely a kereszténység "leszármazottja"??? Nem szaladt el velünk egy kicsit a ló(fasz)? Én nem kérdezgetem, hogy miért hisz valaki Istenben. Nem akarom lebeszélni róla. Nem akarom elhitetni vele, hogy nem hinni Istenben jobb. Nem akarok az Istentelen törvényeimmel uralkodni felettük. De akkor ők se tegyék ezt velem!

A faji megkülönböztetés szintén ilyen. Személy szerint, engem nem hat meg, hogy valaki fekete, fehér, roma, kínai, mongol, vagy akármilyen. Ha valaki köcsög velem, az köcsög és nem "fehér köcsög", vagy "roma köcsög", vagy épp "fekete köcsög". Szimplán köcsög. Senki sem választhat, hogy milyennek születik. Van egy Michael Jacksonunk, aki tenni akart ellene, de az ő példáján is látszik, hogy egyszerűbb elfogadni, hogy mik vagyunk. Az, hogy milyen emberré válunk...na az már rajtunk áll. Jöhetnek a különböző etnikumúak, hogy "jogtalanul vagyunk meghurcolva". Ok nélkül nincs meghurcolás. Nem szakít velem a barátnőm, ha minden rendben van velem. Nem rúgnak ki az állásomból, ha jól csinálom a dolgom. Ha van kilenc különböző almafám, nem fogok kivágni egyet, csak úgy jókedvből. Csakis akkor, ha rohad rajta a gyümölcs. És lehet, hogy a gyümölcsök 10%-a érett és semmi baja sincs, de attól még a fa ki lesz vágva. Csak reménykedik benne az ember, hogy abból a 10%-nyi almából, egyszer majd termő almafák nőnek ki, melyeket nem kell majd kivágni.

Miért nem teheti mindenki azt, ami önnön döntése szerint, a saját életére pozitív hatással van? Azért, mert a hétköznapi emberek félnek. Ha mindenki azt teheti, ami önmagára nézve jól esik, akkor mindenki egyenlő. Félnek, hogy egy szinten kell lenniük egy drogossal, meleggel, vagy épp egy cigánnyal. Ez a hétköznapi ember legnagyobb hibája. A lokális gondolkodás. Globálisan kell gondolkodni. Nem jobb lenne egy olyan világ, ahol mindenki egyformán szabad???

Címkék: drog melegek kereszténység szabad faj megkülönböztetés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-trojai-falofasz.blog.hu/api/trackback/id/tr281090968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása